tirsdag 10. juli 2012

Har du nokon gong tenkt at du skal prøve deg på å lage 
FOCCACIA BRØD?


Psssst.... 
Det er veldig enkelt :)

Her er det du treng! 


30 g gjær
6 dl lunka vatn
800 g mel
2 ss sukker
1 ts salt
3 dl olivenolje


Rør ut gjæra i vatne. Tilsett salt, sukker og 1 dl olivenolje og melet! 
La deiga heve unger klede i 1 time

Ha 1 dl olja i forma

Ha litt olje over deiga, å trykk deiga utover plata med fingrane.


Det en har oppå brødet! :)


lag hol i deiga med fingrane. Tøm over resten av oljen! 
Sett ovnen på 200 grader!


La deiga heve i 30 minutta. 
Før steiking  strør du over maldonsalt
og litt rosmarin.
Oliven kan og nyttast om en likar det 
:) 



Steikes på nederste rille i 30 minutter


Brødet er best om en serverer det lunt til en god salat :)


I morgon skal eg lage kyllingsalat!! 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar